Suspenen de feina i sou el professor d'Astúries que posava un 10 a tots els alumnes

per Redacció, el 18 d'octubre de 2021 a les 10:23
Us recordeu d'Yvan Pozuelo, el professor d'un institut de Gijón, Astúries, que posava un 10 a tots els seus alumnes? Doncs la Conselleria d'Educació d'Astúries ha imposat una sanció de vuit mesos de feina i sou, "equivalent a una multa de 30.000 euros" a aquest mestre de francès. L'acusen d'atemptar contra "el dret a l'avaluació objectiva" en "haver qualificat tot l'alumnat amb la mateixa nota independentment del seu rendiment".

Yvan Pozuelo fa més de 10 anys que fa classes, però la polèmica no va començar fins fa poc arran d'un llibre que va publicar on qüestionava el sistema educatiu actual. A més, en diverses entrevistes a mitjans de comunicació, assegurava que estava en contra de les notes perquè eren "un paràsit per a l'aprenentatge". "Les notes no sumen, només resten, discriminen i segreguen", explicava, per això aplicava "la rebel·lió del 10". 

 
Pozuelo parla de "persecució" i de "caça de bruixes" i creu que tot va començar arran d'aquestes declaracions. Així mateix, assegura que no haver-se retractat com li van demanar des d'Educació, encara ha empitjorat més les coses.


De moment, el professor continua fent classes, perquè va recórrer la sanció i està suspesa provisionalment. Ara caldrà veure que diu la justícia.

El que està clar és que molta gent està en contra que se sancioni el professor: i és que s'ha obert una recollida de signatures per aturar el procés contra ell a la plataforma change.org.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: