Guardes imatges delicades al mòbil? Una funció et permetrà assegurar la teva intimitat

per V.R., el 2 de novembre de 2021 a les 11:52
La intimitat i la privacitat són dos dels conceptes més preuats en la tecnologia mòbil. Milions d'usuaris de tot el món reclamen que els seus dispositius siguin segurs per tal de poder preservar tots dos contra les amenaces de hackers i lladres cibernètics. Des de fotografies de nuus fins a contrasenyes molt importants, el núvol no garanteix seguretat màxima però les multinacionals tecnològiques més destacades del planeta segueixen treballant per intentar assegurar-ho al màxim. És el cas de Google, que ofereix un servei -abans de manera exclusiva- per tal de preservar la intimitat.

Locked Folder, a Google Photos, és un servei que permet emmagatzemar imatges sensibles de manera segura. Es tracta d'una eina que poden utilitzar tots els usuaris dels mòbils Pixel, marca de dispositius de l'empresa, de la qual només podien gaudir-ne fins ara els clients de Google. Ara, però, aquesta mena de servei per protegir contingut sensible aterrarà a iOS i podran fer-lo servir els consumidors dels mòbils iPhone.


Google ha anunciat que es podran guardar imatges i vídeos de manera confidencial als dispositius d'Apple gràcies a un sistema de contrasenya o seguretat biomètrica que permetrà la intimitat total des del telèfon mòbil. La funció arribarà a principis de 2022, encara que no s'ha anunciat la data concreta d'aquesta novetat. Els usuaris d'Android hauran d'esperar més per poder gaudir d'aquesta funció de Google.

Com es pot configurar Locked Folder? Ara per ara aquestes instruccions només serveixen per als usuaris dels mòbils Pixel de Google. Cal anar a la carpeta de Biblioteca, obrir el menú Utilitats i prémer l'opció Carpeta bloquejada dins de l'app de Google Photos. Un cop creada es poden moure els elements que es vulguin protegir. També hi ha una altra opció, que és utilitzar la Google Camera perquè les fotografies vagin directament a la carpeta bloquejada.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: