Un professor de la UAB abandona un màster perquè no li deixen fer classes en català

per Lluís Girona, el 8 de novembre de 2021 a les 09:06
Nou cas polèmic a la comunitat universitària per la llengua catalana. Ara, el professor d'un màster de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha decidit abandonar la docència d'aquest curs perquè no el deixen fer classes en català. En concret, el mestre Jordi Juanico Sabaté explica en un fil a Twitter que "s'està menystenint la nostra llengua amb l'excusa de la internacionalitat".
 

Segons explica Juanico, l'obligaven a impartir el màster en castellà i es prohibia el material en català. El també pedagog i educador social creu que aquestes accions individuals "no serviran de res", però si per la seva "pau i dignitat personal". A més, creu que fer-ho públic pot ajuda a pensar que tenim "un problema gros com a cultura i com a nació".

"Jo sé que hi perdré diners i potser prestigi acadèmic. Però la meva consciència i la meva dignitat, i la de la meva cultura, estan per damunt d'això", ha sentenciat Juanico. Per la seva banda, Vírgina Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB, justifica el canvi de llengua en declaracions a TV3 perquè "hi ha molt estudiant estranger que no s'ha pogut desplaçar per la pandèmia i es va acordar una modalitat híbrida per fer la teoria per Zoom".


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: