El gest «molt important» per saber si una persona està en perill

per Lluís Girona, el 10 de novembre de 2021 a les 08:28
Els Mossos d'Esquadra han difós un vídeo a les xarxes socials explicant un gest "molt important" per saber si una persona es troba en perill. Com explica un agent de la policia catalana, consisteix a obrir el palmell de la mà, tancar el dit pols, i posteriorment tancar els altres quatre dits acabant fent el senyal d'un puny.
 

Aquest gest es va fer popular a través de les xarxes socials, sobretot a TikTok i Instagram, arran del confinament per la pandèmia i perquè les dones, sobretot joves i adolescents, poguessin comunicar que estaven patint casos de violència masclista. Era una manera d'alertar de forma silenciosa a un familiar, per exemple a través d'una videotrucada, sobre el maltractament que la persona afectada estava patint.

El senyal s'ha tornat a fer popular ara després que als Estats Units una noia de 16 anys es pogués salvar d'un segrest. Tot va passar a Kentucky, quan un conductor va veure a la jove fent aquest gest des d'un altre cotxe. Llavors, la persona va avisar a les autoritats perquè la jove "semblava estar en perill" i la policia va comprovar que efectivament la menor estava sent segrestada. El segrestador va ser detingut i la noia alliberada.




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: