El 42% dels adolescents reben contingut sexual des d'internet sense desitjar-ho

per NacióDigital, el 18 de novembre de 2021 a les 06:00
L'ús problemàtic d'internet, les addiccions als videojocs o el ciberassetjament sexual són diversos dels elements analitzats en un nou informe d'Unicef, que intenta posar llum sobre el consum a les xarxes dels adolescents. N'extreu diverses conclusions, diverses d'elles molt rellevants: 1 de cada 3 adolescents fa un ús problemàtic d'internet i 1 de cada 5 està enganxat als videojocs. Els 11 anys és l'edat mitjana dels menors per rebre el seu primer mòbil i el 90,8% dels adolescents es connecta cada dia a internet. 

Quant de temps ho fan? Un 31,5% ho fa més de 5 hores, percentatge que arriba al 49,6% el cap de setmana. Hi ha un 58,4% que dorm amb el mòbil a l'habitació i el 21,6% es connecta passada la mitjanit. Un 57,5% se l'emporta a classe i el 6,7% el fa servir durant aquesta amb finalitats no docents.

L'assetjament sexual és un problema present entre els joves a internet


Entre els riscos, el 42% dels enquestats assegura haver rebut missatges de contingut eròtic o sexual i un de cada cinc podria haver patit ciberassetjament. L'ús problemàtic d'internet és més destacat entre les noies, on el percentatge arriba al 36,1%, mentre que el masculí és del 29,8%, per sota del 33% de mitjana. Tot i això, l'estudi no especifica que significa "ús problemàtic" de les xarxes. En canvi, pel que fa a l'addició als videojocs la incidència és major entre els nois: el 26,4% fa un ús problemàtic i el 4,9% té una possible addició, mentre que entre les noies són el 6,6% i l'1,1%, respectivament.
 
L'informe apunta també als principals riscos per l'ús d'internet que fan els joves. Algunes dades que revela són que el 42% ha rebut missatges de contingut eròtic o sexual i el 13,8% reconeix haver-ne enviat. També hi ha un 26,8% que afirma que alguns dels seus contactes li ha enviat fotos o vídeos seus de contingut eròtic o sexual, el que es coneix com a sexting passiu. Un 11,4% reconeix que l'han pressionat per enviar fotos i un 8% ho ha fet. Per últim, el 3,7% ha patit xantatge amb publicar, difondre o reenviar fotos o vídeos de contingut eròtic o sexual.

 



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: