Repetir serà «excepcional»: els canvis en educació a partir d'aquest curs

per Redacció, el 17 de novembre de 2021 a les 09:39
El govern espanyol ha aprovat eliminar els exàmens de recuperació en l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) a partir d'aquest mateix curs escolar. L'executiu de Pedro Sánchez ha donat llum verda a un decret que regula l'avaluació, promoció i titulació en l'Educació Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional (FP).

El Ministeri d'Educació ha descartat permetre a les autonomies decidir si mantenien les proves de recuperació de juny i setembre de forma transitòria el curs 2021-2022 després que el Consell d'Estat determinés que no poden haver-hi criteris diferents a cada comunitat. El decret també permet obtenir el títol de Batxillerat amb una assignatura suspesa i passar de curs a l'ESO sense límit de suspensos així com obtenir el títol. Serà una decisió de l'equip docent.

El text posa el focus en "l'avaluació continuada", en la "personalització" dels processos d'aprenentatge, en el treball "col·laboratiu" del professorat i evita considerar repetir un curs com a solució per a l'alumne. Amb aquests nous criteris, la repetició serà considerada "excepcional", ja que segons la ministra, un 30% dels estudiants espanyols de 15 anys han repetit almenys un cop de curs, i les taxes d'abandonament escolar se situen al 16%, molt per sobre de la resta de països del seu entorn.

En el cas de secundària, les decisions sobre el pas de curs "deixen d'estar condicionades pel nombre de matèries superades i passaran a recaure totalment sobre l'equip docent", que valorarà si les assignatures suspeses permeten avançar al curs següent.  Així mateix, el Reial decret determina que l'alumne podrà romandre al mateix curs una sola vegada i dues vegades com a màxim al llarg de l'ensenyament obligatori.

Pel que fa al Batxillerat, es podrà passar de 1r a 2n amb un màxim de dues matèries suspeses. A diferència de l'ESO, es mantenen les recuperacions. Per obtenir el títol de Batxillerat serà necessària l'avaluació positiva en totes les matèries dels dos cursos, però de manera extraordinària es pot obtenir el títol amb una matèria no superada, sempre que ho acordi l'equip docent i es compleixin els requisits següents: que l'alumne hagi assolit els objectius; no hagi faltat a classe; s'hagi presentat a tots els exàmens; i la mitjana de totes les assignatures sigui igual o superior a 5.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: