Com funcionarà el certificat Covid per a bars i gimnasos des de divendres

per Redacció, el 25 de novembre de 2021 a les 11:38
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dijous la mesura del Govern d'ampliar l'ús del passaport Covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències. En aquest tres àmbits, juntament amb l'oci nocturn, serà necessari mostrar el certificat de vacunació per poder-hi accedir. Us en donem més detalls:



Com obtenir-lo? Cal entrar a la web de La Meva Salut, a l'apartat "Vacunes i certificat covid UE". Podràs descarregar el codi QR en un document PDF que podràs guardar al mòbil o imprimir-lo en paper.

Cal tenir-lo descarregat? No. També es pot descarregar al moment a l'aplicació de La Meva Salut. Si no hi tens accés, pots demanar-lo aquí.

Es pot aconseguir presencialment? Sí, els centres d'atenció primària també poden facilitar el document, i si vas a vacunar-te, el pots sol·licitar tot just després de rebre la dosi.

I si he passat la Covid? Llavors pots obtenir el certificat Covid de recuperació, que podràs descarregar a La Meva Salut sempre que et detectessin la malaltia amb una PCR, ja que una directiva europea no reconeix els diagnòstics amb antígens.

Puc obtenir-lo amb un test? Sí, però cal que el test es faci en un centre acreditat per Salut. Aquí en tens el llistat. És convenient que demanis que comuniquin les dades a Salut per assegurar-te que pots descarregar el certificat Covid.

Quina durada té? El certificat de vacunació dura un any; el de recuperació, sis mesos des del diagnòstic; i el de test negatiu dura 48 hores si t'han fet un test d'antígens o 72 hores si t'han fet una PCR.

He passat la Covid i no puc descarregar el certificat. Tingues en compte que cal que passin almenys 11 dies des del resultat positiu. Si el diagnòstic va ser per antígens no es pot generar el certificat. Al cap de dos mesos del positiu pots vacunar-te amb una dosi i descarregar el passi Covid; mentrestant, pots accedir al certificat per la via del test.

Els vacunats amb una dosi tenen el certificat? Sí, en cas que hagin rebut una dosi només per haver passat la malaltia. Ara com ara es considera pauta completa a Catalunya.

Els nens poden tenir certificat? Si tenen més de 12 anys i han rebut la pauta completa de la vacuna, sí. Pel que fa als menors de 12, que no poden vacunar-se, a la resta d'Europa poden accedir sense problemes als espais on es demana el passi Covid.

Com em validaran el certificat? A l'entrada de l'establiment -o on indiqui el Procicat, quan doni els detalls concrets- el personal del negoci escanejarà el codi QR amb la web Verificacovid.gencat.cat.

Qui controlarà si els bars i gimnasos demanen el passi? Hi haurà inspeccions dels Mossos d'Esquadra per vigilar que els locals comproven els passis Covid.

Caldrà mostrar el DNI? El Procicat encara no ho ha concretat, però és previsible que sí, com ja es fa a les discoteques, per acreditar que el certificat Covid que es presenta correspon a la persona que vol accedir al local.

Es reconeixeran certificats d'altres països? Sí, sempre que siguin de la Unió Europea, el Regne Unit o algun país que faci servir el certificat Covid europeu.




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: