Així és la dona que vol convertir-se en robot

per Adolescents.cat, el 2 de desembre de 2021 a les 06:00

Si heu vist la sèrie 'Years and years', sabreu que el somni d'un dels personatges és esdevenir transhumana. Això vol dir transcendir el cos biològic i fusionar-se amb la tecnologia. Durant molt temps els humans hem tingut fantasies amb aquesta idea, i fins i tot ho hem posat en pràctica amb les pròtesis en extremitats o els bypass sintètics implantats en les artèries.


Hi ha una biohacker britànica, però, coneguda com a Lepht Anonym, que ha passat al següent nivell: ha instal·lat en el seu organisme més de 50 xips, antenes i imants per a convertir-se en un híbrid entre humana i robot. El que ella mateixa denomina una 'grinder'.


via GIPHY

Com que el nostre sistema nerviós funciona amb senyals electrònics, si hi poses un petit xip, aquest genera un senyal elèctric i es connecta als teus nervis sense problemes. Aquesta idea ha motivat la britànica a sotmetre's a diferents intervencions quirúrgiques sense cap mena d'anestèsia. 

Una de les millores que s'ha fet, per exemple, ha estat inserir imants en els seus dits, que activen uns cables connectats a detectors infrarojos i permeten a Leph sentir la distància entre les seves mans i els objectes.

Tot i que la implantació de tecnologia té el potencial de millorar certes capacitats i proporcionar-ne altres de noves i ajudar-nos a combatre moltes malalties, encara existeix un debat moral respecte al tema.

via GIPHY

El problema és que, encara que l'horitzó és molt prometedor, ens trobem en una fase molt bàsica de la posthumanització. Aquest és el motiu pel qual Lepht s'ha d'implantar els xips i altres tecnologies sense anestèsia, ja que la comunitat mèdica no està acreditada per a realitzar procediments com aquests.

Per a ella el seu cos només és maquinari i programari, i pretén experimentar amb ell sense importar les conseqüències. El 2020, per exemple, es va inserir xips que li permetien pagar a les botigues amb la mà. Desafortunadament, després de sofrir un cop, un dels dispositius va acabat originant problemes. Tot i això, ella se sotmet a aquest risc perquè ho desitja, però també perquè els seus èxits i fracassos serveixin per a fer avançar la transhumanización. "No crec que estigui cometent una bogeria, perquè tinc un propòsit".
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: