Un influencer català, atrapat a Namíbia per l'expansió de la nova variant

per Victor Rodrigo, el 29 de novembre de 2021 a les 11:21
L'expansió de la nova variant de coronavirus, Òmicron, ha obligat la majoria de països del món a prendre mesures de manera ràpida i dràstica. Aquestes restriccions han provocat terrabastalls en la vida de molta gent, inclosa la de diversos influencers que es trobaven al continent africà, el principal focus de contagi de la nova soca. És el cas de Daniel Illescas, un model català amb més d'un milió de seguidors a Instagram, que s'ha quedat atrapat a Namíbia. El jove es troba en aquest país en un rodatge d'una producció audiovisual, en una zona de pobles aïllats.

Illescas ha explicat la seva situació a RAC1, després de la cancel·lació dels seus vols de tornada -arran de la mesura presa per l'estat espanyol de tancar totes les connexions aèries amb la majoria dels països de l'Àfrica- i de la negativa de l'ambaixada a preparar vols de repatriació. "Estem buscant com tornar a casa, és difícil. La majoria passen per Johannesburg". Sud-àfrica, precisament, és el principal focus d'origen d'Òmicron, la nova soca de coronavirus.


El jove de Santa Perpètua de Mogoda ha assegurat que ara per ara la seva prioritat és "tornar a Europa", perquè "després tot serà més fàcil". Illescas ha explicat a la ràdio catalana que ja ha perdut uns 5.000 euros "només pels canvis de bitllet". "El que més por ens fa ara és no poder tornar a casa", ha explicat. Des de l'ambaixada no els poden ajudar per la volatilitat de les informacions, però la majoria de països europeus obliga a prendre mesures a tots aquells que tornen de l'Àfrica.
 


"La majoria de destinacions et demanen una PCR i ara també diuen que has de fer 14 dies de quarantena, en funció del país del sud de l’Àfrica on hagis estat", ha explicat Illescas a RAC1. Ell mateix, després de converses amb l'ambaixada espanyola de Namíbia, ha explicat que hi deu haver més de 150 turistes de l'Estat atrapats al país. Una situació similar es va viure durant l'esclat de la pandèmia el 2020, amb centenars de catalans atrapats en molts indrets del món.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: