Quina és la diferència de sou entre Alexia Putellas i Leo Messi, millors futbolistes del món?

per Redacció, el 30 de novembre de 2021 a les 10:38
Alexia Putellas es convertia aquest dilluns en la primera catalana a guanyar la Pilota d'Or. La jugadora del FC Barcelona arrodonia així un any històric, en el qual ha aconseguit, juntament amb el seu equip, fer-se amb el triplet de la Copa, la Lliga i la Champions. Per la seva banda, l'argentí Leo Messi es feia amb el guardó masculí, la setena Pilota d'Or de la seva carrera. 

Aquests guardons van fer que es tornés a posar damunt la taula un dels debats que ha generat més polèmica en els últims anys: la diferència de sous entre les jugadores i els jugadors de futbol. Leo Messi, que ha fitxat recentment pel PSG, rebrà 110 milions d'euros nets en tres anys: 30 milions aquesta temporada i la resta les dues temporades vinents. Si comparem aquestes xifres amb les d'Alexia Putellas, queda clar que encara queda molt camí per recórrer. 

 
El Barça Femení compta amb un pressupost de sis milions d'euros a l'any -el més alt de la Lliga espanyola-. D'aquest pressupost, uns 3,5 milions es destinen als salaris de les jugadores. Això implica que cada futbolista cobra de mitjana uns 150.000 euros anuals. És a dir, hi ha més de 29 milions de diferència entre el sou anual d’Alexia Putellas i el de Leo Messi. 

Però això no és tot. El premi per guanyar la Champions també posa de manifest aquesta bretxa salarial. La UEFA va concedir 460.000 euros de premi a l'equip guanyador, en aquest cas el Barça, mentre que en el cas de la Champions masculina el premi va ser de més de 80 milions d’euros.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: