Aquesta obra sobre la pèrdua no us deixarà indiferents: motius per anar-la a veure

per Redacció, el 13 de desembre de 2021 a les 16:11
Tothom ha perdut algú que estimava. Ha notat l’absència, ha trobat a faltar, ha hagut d’afrontar el dol. La mort és un dels aspectes més naturals de la vida, però malgrat tot se’n parla poc. Per això és tan important trencar tabús i tractar aquest tema de manera directa i alhora delicada, com ho fa El nedador del mar secret . Aquesta obra, que es pot veure a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya ens dona una lliçó d’esperança tot i fer una reflexió sobre la curta distància entre la vida i la mort.

De què va? El nedador del mar secret -basada en la novel·la de William Kotzwinkle- és la història del difícil naixement d'un nen explicada pel seu pare. La carrera nocturna fins a l’hospital en un hivern fred, el que podria haver estat i no va arribar a ser. L'obra destrueix tota mena d’idealització al voltant del part i parla, amb llenguatge poètic i emoció, de l’acceptació de la crua realitat.
 

Motius per anar-la a veure


Hi ha molts motius per anar-la a veure, però us en deixem alguns que ha donat Jumon Erra, director de l’espectacle:

 Per explicar de manera lluminosa el dolor provocat per la mort.

 Per la generositat de l’autor compartint uns fets tan íntims amb l’objectiu que no ens sentim tan sols quan els temps són foscos.

 Per escoltar el punt de vista d’un pare sobre l’experiència del part i la pèrdua d’un fill.

 Per descobrir una manera de dir adéu profunda, senzilla i humana.

El nedador del mar secret


 On es pot veure? A la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.

 Quan? Del 9 al 19 de desembre de 2021. Així, doncs, si la voleu anar a veure, afanyeu-vos.

 Qui hi actua? Francesc Cuéllar, Albert Mora i Júlia Santacana.

 On puc comprar entrades? Al web del TNC: https://www.tnc.cat/ca/el-nedador-del-mar-secret
 





Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: