Un estudi de la URV mostra el patiment de mal d'esquena dels adolescents | Europa Press

Un de cada quatre adolescents de 15 anys té mal d'esquena crònic, segons un nou estudi

Un estudi de la URV mostra el patiment de mal d'esquena dels adolescents | Europa Press
per Redacció, el 9 de desembre de 2021 a les 11:48
Un quart dels adolescents catalans pateixen mal d'esquena crònic, una xacra que cada vegada és més present en els centres de salut i a les vides dels joves. Un equip investigador del grup de recerca ALGOS i de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV-Fundación Grünenthal ha evidenciat l'increment del mal d'esquena crònic entre els adolescents. Els experts han determinat que un de cada quatre joves de quinze anys pateix aquest dolor, que especialment té més incidència entre les noies joves.

L'estudi s'ha basat en l'enquesta Health Behavior in School-aged Children promoguda per l'OMS, amb dades de 650.851 joves de 33 països europeus.
 
Les dades utilitzades en l'estudi s'han recollit en quatre onades realitzades entre el 2001 i el 2014, i segons els experts, la prevalença del mal d'esquena ha augmentat en cada enquesta successiva en el temps. De mitjana, és més alta la prevalença en noies (21,9%) en comparació amb nois (17,8%). A partir dels resultats obtinguts, els investigadors podran dur a terme més estudis per saber si les tendències són iguals en tots els països, quins factors les determinen i els motius d'aquest increment de la incidència.


 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: