D'on ve la tradició de l'amic invisible?

per Adolescents.cat, el 21 de desembre de 2021 a les 06:00
Cada any per aquestes dates, comencem a organitzar amics invisibles amb tots els nostres grups d'amics i acabem per haver de comprar dos o tres regals de més.

T'has preguntat mai d'on ve la tradició? La realitat és que no té un origen clar, les teories, però, apunten en la seva majoria a Veneçuela. Al segle XIX, les dones casades tenien prohibit tenir un cercle d'amics i amigues íntimes i mai rebien regals. Per fugir d'aquesta prohibició, es va fer popular el costum de fer reunions de dones que fossin properes i fer un intercanvi de detalls a través de l'atzar (en un paperet s'escrivien els noms i es regalava a la que et toqués).


via GIPHY

Al llarg de les dècades, el costum es va estendre a altres països adquirint diferents noms com "amic invisible" o "Secret Santa". Tot i que encara no està clar l'origen, el més important és trobar el regal correcte, una tasca poc senzilla depenent de la persona que et toqui. Et deixem algunes idees:

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: