Logotip de Adolescents.cat

6 consells d'experts per superar una infidelitat

per Adolescents.cat, el 19 de desembre de 2021 a les 08:15
La infidelitat és un problema de parella molt habitual però alhora molt dolorós. És difícil de gestionar perquè ens pot deixar amb l’autoestima baixa i molt poca confiança en nosaltres i els altres. Per això avui et compartim 6 consells de psicòlegs experts de Psicología y Mente per afrontar una infidelitat en el cas que l’hagis patit o la pateixis en el futur.

1. Centra’t en tu



Ets la persona que s’ha vist perjudicada directament, tingues clar que des del primer moment la prioritat és el teu benestar i el que et convé a tu.

Si poses el focus en el que necessites, veuràs més clar si val la pena seguir o deixar la relació.


2. Pren el control en la comunicació



Si has patit una infidelitat, et tocarà prendre decisions sobre la relació. Adopta una actitud comunicativa i assertiva, intenta dir tot el que sents i penses i de plantejar obertament les teves condicions si decideixes seguir.

3.No deixis que et faci responsable del que ha passat



Sí, son vàries les causes que poden haver desencadenat la infidelitat, però que no et doni la culpa perquè no la tens.

4. Si vols tallar o necessites temps, planteja-ho directament



És molt normal no tenir les idees clares quan acaba de passar, així que sigues honest/a amb el que necessites en cada moment. 

5. Si vols donar una segona oportunitat, assegura’t que s’ha reparat el dolor



No n’hi ha prou amb una disculpa. L’altra persona t’ha de demostrar que l’importa seguir amb tu i ha de fer actes de reparació del dolor causat. Actes i no només paraules.

6. Ves o aneu a teràpia



La infidelitat és difícil de gestionar emocionalment i psicològicament així que no dubtis a anar a teràpia amb un/a professional si ho necessites.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: