Aquesta és la senzilla tècnica que t'ajudarà a memoritzar qualsevol informació

per Redacció, el 15 de desembre de 2021 a les 09:46
Des de fa anys que la memòria s'ha convertit en un dels aspectes més estudiats pels científics i això ha permès descobrir quines tècniques són més efectives a l'hora de recordar dades.

Doncs bé, segons els experts un dels mètodes més senzills i més eficients per memoritzar informació és llegir-la i no fer res durant els següents 15 minuts. I no fer res no vol dir deixar d'estudiar només, sinó estirar-se al sofà o al llit –sense mòbil- i relaxar-se.


sleep sleeping GIF


El 2000, els doctors Sergio Della Sala i Nelson Cowan van portar a terme una investigació neurològica amb 2.000 persones a quin van llegir diverses històries durant un matí. Quan just després d'acabar la història els preguntaven informació sobre aquesta, només un 7% dels participants responia correctament les qüestions. En canvi, quan deixaven que passés una estona entre la història i les preguntes, gairebé el 79% era capaç d'encertar tot el qüestionari.


L'explicació d'aquests resultats es troba en el procés pel qual s'emmagatzema informació en el nostre cervell. Segons recull Business Insider, els conceptes es processen a l'hipocamp i es guarden al còrtex com a memòria a llarg termini. Doncs bé, la relació entre aquestes dues parts es reforça quan ens relaxem i deixem la ment en blanc. És per això que descansar després d'haver estudiat ens ajuda a recordar tot allò que hem llegit. 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: