Desenes d'adolescents catalans reben l'acreditació d'ambaixador europeu junior

per Berta Codina, el 20 de desembre de 2021 a les 13:57
Ambaixador Junior del Parlament Europeu. Semblen paraules majors, oi? Doncs aquesta acreditació és la que han rebut avui desenes d'alumnes de l'Escola Pia Nostra Senyora i el Col·legi Sant Gabriel en un acte a la Facultat de Comunicació de Blanquerna, a Barcelona. 
 
La Berta Aroca i la Diana Riba a la presentació de l'acte.


L'acte ha consistit en un diàleg entre l'eurodiputada Diana Riba, que és membre de les comissions com les de Llibertats Civils o Igualtat de Gènere, i la comunicadora i creadora de contingut Berta Aroca. Durant l'acte han parlat de temes tan importants com les iniciatives que té la Unió Europea en matèria de jovent i el programa d'Escoles Ambaixadores, que s'està duent a terme en centres educatius de molts estats membres de la Unió Europea. 

Però, ben bé, què és ser ambaixador junior de la Unió Europea?


 
Ambaixadors Junior del Parlament Europeu aguantant banderes de la U.E.

Segons l'Álvaro, de 16 anys i alumne de l'Escola Pia, ser ambaixador de la Unió Europea vol dir "conscienciar a les persones a l'escola i al nostre voltant" de la tasca del Parlament Europeu i els seus avantatges. Per a la Berta, alumna de la mateixa escola, també és un tema de coneixement: "No sabia gaire sobre la Unió Europea i sobre el que es fa, i ara, en ser ambaixadora, crec que podré aprofundir una mica més en aquest sentit."

El programa Escoles Ambaixadores, del qual formen part els dos instituts que han assistit a l'acte, té per objectiu posar en contacte la institució del Parlament Europeu amb una part de la ciutadania, en aquest cas, el jovent i els adolescents. Així, quan un institut forma part del programa, compta amb un punt d'informació sobre la UE dins la institució i realitza activitats amb els seus alumnes per fomentar el coneixement i proximitat amb Europa. 

El futur d'Europa

La Berta Aroca i la Diana Riba parlant després de la celebració de l'acte.

Durant el discurs de cloenda de l'acte s'ha volgut remarcar que el món no el canviaran ni "els professors, ni els pares, ni els familiars" dels assistents, sinó els joves. L'eurodiputada Diana Riba també ha volgut aclarar que una de les prioritats de la seva institució, el Parlament Europeu, és seguir en contacte amb el jovent per poder implementar polítiques que el tinguin en compte i on puguin participar. Tot plegat en el marc de l'Any Europeu de la Joventut, que se celebrarà aquest 2022.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: