El Govern repartirà copes menstruals gratuïtes als instituts

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, afirma que es distribuirà material d'higiene menstrual a la primavera

per Redacció, el 27 de desembre de 2021 a les 08:32

La Generalitat distribuirà copes menstruals i altres productes d'higiene menstrual reutilitzables en alguns instituts catalans per a una prova pilot que iniciarà a la primavera, per planificar i valorar una mesura que vol garantir l'equitat menstrual i estendre a tots els centres de Catalunya el curs vinent.

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ho ha anunciat en una entrevista d'Europa Press, com a mesura d'equitat que reconeix el cost afegit durant anys "pel simple fet de menstruar", i ha reivindicat que el Govern central apliqui un IVA reduït o superreduït a aquests productes.

Les copes menstruals es repartiran amb informació "sobre el mateix cos, sobre la menstruació i vinculat als drets sexuals i reproductius", que l'Executiu català vol garantir amb l'Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius --que lidera Verge i uneix vuit conselleries més-- en diferents fases, i aquesta mesura és una d'elles.

La consellera ha detallat que estan treballant en aquesta mesura amb fins a quatre conselleries, entre elles Acció Climàtica -perquè són objectes mediambientalment sostenibles- i Educació, perquè els centres que participin en la prova siguin representatius de la diversitat territorial.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: