4 grans mites sobre les relacions amb algú del mateix sexe

per Adolescents.cat, el 16 de gener de 2022 a les 08:17
Encara que s'ha avançat molt en temes d'orientació i identitat sexual així com de sexualitat en general, encara hi ha molts mites per desmentir i moltes coses per normalitzar i naturalitzar. Avui et desmentim 4 grans mites sobre les relacions sexuals entre persones del mateix sexe:

1. “Si som del mateix sexe no hem de prendre precaucions”



És veritat que no hi haurà risc d’embaràs entre persones del mateix sexe, però sí que hi ha risc de contraure qualsevol malaltia de transmissió sexual. De fet, en algunes malalties el risc pot ser encara més alt. Així que ja ho saps, preservatiu sempre!

2. “Les relacions entre persones homosexuals duren poc”



Molta gent pensa que les relacions entre persones del mateix sexe son per vici i que duren poc. Aquesta creença està totalment passada! No té res a veure el romanticisme o el compromís de la relació amb la nostra orientació sexual.


3. “Si no hi ha penetració no hi ha contagi”



Les malalties de transmissió sexual es passen pel contacte entre mucoses, així que es poden contraure en relacions sexuals orals i/o anals. Alhora podem tenir infeccions si no tenim les mans, dits i ungles prou netes o si fem servir joguines sexuals que no hem netejat bé.

4. “Tenir relacions sexuals amb algú del mateix sexe que jo vol dir que sóc homosexual”



L’orientació sexual no es defineix per les persones que ens atrauen sexualment i amb qui tenim sexe, sinó per les persones de les que ens enamorem. Que et posi una noia no vol dir necessàriament que siguis lesbiana o bisexual. Amb el temps t’adonaràs de qui t’enamores.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: