El nou joc de paraules que fa la competència al Paraulògic

per Redacció, el 11 de gener de 2022 a les 10:46
Una figura geomètrica de set hexàgons: un al mig i sis al seu voltant. En cada un d'ells, una lletra. A partir d'aquestes simples regles, cal crear el màxim paraules possibles. És la base del Paraulògic, el joc de moda que té més de 140.000 usuaris diaris.

Si no hi heu jugat, com a mínim, segur que n’haureu sentit a parlar. Doncs bé, li ha sortit competència: el "Wordle", un joc que consisteix a trobar una paraula a partir dels encerts i errors comesos. 


De fet, el Wordle va sorgir abans que el Paraulògic. El va crear a casa seva l'enginyer de programari Josh Wardle durant la pandèmia perquè la seva parella, que és aficionada a aquests tipus de jocs, s’entretingués. Uns mesos més tard, va decidir compartir la seva creació i a dia d’avui ja hi juguen més de 300.000 persones.
 

Com funciona?


Actualment, el Wordle ja compta amb la seva versió en català. Tal com expliquen des de TV3, el funcionament és simple: consisteix a endevinar cada dia una paraula utilitzant, només, 5 lletres aleatòries. Els colors indiquen si les lletres són a la posició correcta o no. En total, hi ha 6 intents per endevinar la paraula. 

L’app marca en verd les lletres que són a la posició correcta, en groc les que la paraula conté, però no són al lloc indicat, i en gris les que no apareixen a la paraula.

ACCEDIR AL JOC

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: