La vacuna de la covid pot afectar la menstruació, segons un nou estudi

per Redacció, el 12 de gener de 2022 a les 12:10
La vacuna de la Covid-19 pot tenir efectes secundaris en la menstruació? Aquesta és una de les preguntes més repetides des que va començar la vacunació. I és que, diverses persones havien avisat de canvis en el seu cicle menstrual, com ara amenorrea (absència de la regla), sagnats abundants i regla més dolorosa.

Doncs bé, un estudi publicat recentment ha conclòs que sí, que la vacuna pot tenir afectes en la menstruació, però són lleus. La investigació, publicada a Obstetrics&Gynecology, ha fet el seguiment de gairebé 4.000 dones als Estats Units durant sis cicles menstruals. 


Resultat? Algunes de les participants en l’estudi han experimentat una alteració en el seu cicle. De mitjana, després de la vacuna, la regla els va començar més tard de l’habitual. Pel que fa a la duració, la investigació ha conclòs que no hi va haver pràcticament canvis en el nombre de dies de sagnat després de la punxada.

Abans d’arribar a conclusions més definitives, però, cal esperar a nous estudis. De moment la Universitat de Granada està realitzant una investigació sobre aquest tema. Segons informa TV3, s’han enquestat més de 1.500 dones i a 120 se'ls ha fet un seguiment abans de la vacunació, entre les dues dosis i fins un any després per veure els possibles canvis.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: