Logotip de Adolescents.cat

Els tests d'antígens donen «positiu» amb suc de taronja?

per NacióDigital, el 13 de gener de 2022 a les 11:44
Un usuari revolucionava dies enrere Twitter amb un vídeo en què es veia com, esprement unes gotes de suc de taronja sobre un test d'antígens, s'aconseguia un resultat positiu de Covid-19.  L'autor de l'experiment acompanyava les imatges amb el missatge "Senyora taronja, queda confinada durant set dies pel protocol de Sanitat".
 
El vídeo va provocar una allau de reaccions de persones sorpreses, però també va fer aflorar la veu dels experts per explicar els motius del positiu d'una taronja. Tot i que a primera vista poden semblar vàlids, a l'hora de ser revisats, el fals positiu pot ser detectat fàcilment, tal com explicava la usuària i divulgadora @EnfrmraSaturada.

 
La clau del vídeo es trobaria en el pH de la taronja, que altera el reactiu que té el test a l'interior, però un cop impregnat el bastonet amb la mostra, només funciona amb el líquid que inclou el pack, que manté el pH estable. De fet, si es mira el test fet amb suc de taronja només marca la línia del test (T), però no la de control i per tant és invàlid.



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: