Quins joves podran rebre l'ajut de 250 euros per pagar el lloguer? Aquests són els requisits

per Redacció, el 19 de gener de 2022 a les 10:34
El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el bo de 250 euros mensuals d'ajuda al lloguer per a joves. Quins són els requists per poder-la demanar? Us els resumim:


 Tenir entre 18 i 35 anys. Segons va assenyalar Sánchez, la nova ajuda està encaminada a donar resposta a la demanda d'emancipació dels joves a tot l'Estat. Per tant, els 250 euros mensuals aniran destinats als joves que tinguin entre 18 i 35 anys. 

 Ingressos anuals inferiors als 24.318 euros. L'ajuda també estarà limitada a nivell econòmic. Tots aquells joves que comprenguin les edats anteriors, i que a més, ingressin menys de 24.318 euros a l'any (tres cops l'IPREM, l'indicador públic de renda) podran rebre l'ajuda. En el cas d'estar en aquesta franja d'edat, però superar aquests ingressos, no es podrà optar a demanar la prestació.

 Tenir feina. La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, va avançar que un dels requisits per poder optar a la nova prestació serà tenir un contracte de treball. Per tant, totes aquelles persones que es trobin desocupades, en situació d'atur i buscant feina, en quedaran fora.

 Lloguers de menys de 600 euros. El bonus serà aplicable a habitatges amb un preu màxim de 600 euros/mes, ampliable fins als 900.  

 Quant de temps durarà? Dos anys. Aquest serà el marge del nou "bo jove d'habitatge" un cop sigui atribuït a cada persona interessada.

 Quan es podrà demanar? La ministra Raquel Sánchez s'ha referit aquest dimarts a un termini d'un mes i mig a dos, però insistint en el fet que serà retroactiu des de l'1 de gener.  Per tant, un cop s'obri la convocatòria i s'aprovin les ajudes, els beneficiaris podran cobrar les ajudes endarrerides des del gener.

 On es podrè demanar? Els joves interessats podran sol·licitar l'ajuda a les oficines d'habitatge del seu territori. En l'apartat del programa d'ajuda als joves de la web del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana es detallen els requisits, així com l'enllaç a cada comunitat autònoma.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: