Aquesta forma d'abús emocional et podria estar afectant sense saber-ho

per Adolescents.cat, el 28 de gener de 2022 a les 06:00
La triangulació és una forma d'abús que utilitza a terceres persones per manipular.Per exemple, una noia penja una foto al seu Instagram i la seva parella s'enfada. Per demostrar que no està exagerant i fer-la sentir encara pitjor, qui està cometent l'abús sostindrà la seva opinió amb testimonis d'altres persones (siguin reals o no).
 
 


Segons explica la psicòloga Maria Esclapez al seu Instagram, aquest tipus d'abús també es pot donar d'altres maneres menys obvies, com quan penses que la teva parella t'està posant les banyes i les seves respostes sempre culpabilitzen a una altra persona. Com per exemple, "és ella que insisteix molt, però jo no li faig cas", "em va amenaçar de parlar amb tu si no quedava amb ell", etc.

A més, la triangulació pot existir en altres tipus de relacions, com les amistats. Si, posem per cas, et baralles amb un amic/amiga i vas corrent a explicar-li la teva versió a la resta de persones del grup perquè es posicionin a favor teu i deixin de banda a l'altra persona, també es podria considerar abús.

En tots els casos, les terceres persones solen ser alienes a la situació i no saben el que està passant, ja que només són una eina de la persona que està cometent la manipulació
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: