Logotip de Adolescents.cat

Catalunya suprimeix el certificat Covid

per Redacció, el 26 de gener de 2022 a les 23:22
El Govern suprimeix l'obligatorietat de presentar el certificat Covid per accedir a bars i restaurants, locals d'oci nocturn i gimnasos. Segons les fonts consultades per aquest mateix diari, la veu dels experts i les intencions de l'executiu català confluïen en la visió de fer marxa enrere en l'ús del certificat. La mesura caurà definitivament a les 12 de la nit d'aquest dimecres al dijous.

A partir de l'informe encarregat al comitè científic que assessora el Govern s'arriba a la conclusió, com a principal argument per fer decaure aquesta mesura, que l'objectiu amb el qual es va implementar el certificat era reduir els contagis, i que no s'ha complert. Ha servit per incentivar la vacunació, clau per reduir la gravetat dels casos, però no evita la infecció per òmicron, la variant que va fer saltar pels aires totes les previsions per gestionar aquesta sisena onada.


El certificat Covid obligatori es va aprovar inicialment a l'octubre per entrar als locals d'oci nocturn -encara a hores d'ara, tancat- i es va ampliar a principis de desembre per accedir als interiors dels locals de restauració, els gimnasos i les residències de gent gran. Aleshores, era la variant delta la majoritària. El punt d'inflexió va arribar amb la variant òmicron, amb més capacitat de transmissió. Quasi dos mesos després, el principal factor positiu de la mesura que destaquen els experts i els responsables de gestió de la pandèmia és que ha estat un incentiu per a la vacunació

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: