Rigoberta Bandini: 9 coses que potser no sabies sobre l'artista del moment

per Redacció, el 28 de gener de 2022 a les 10:59
Rigoberta Bandini està sent una de les sensacions del Benidorm Fest, el concurs d’on sortirà el/la representant per anar a Eurovisió aquest 2022. De fet, ja fa temps que aquesta artista ha anat guanyant popularitat i s’ha convertit en una de les més escoltades a l’Estat, sumant milions de reproduccions. Avui us portem algues dades i curiositats sobre ella.


 


Versió sense playbuzz
El seu verdader nom és Paula Ribó i va néixer a Barcelona el 30 d’abril de 1990. 

Va estudiar a l’Institut del Teatre, però va debutar com a actriu de doblatge molt abans, quan era una nena, posant veu a Caillou. 

També ha estat la veu d’altres cares conegudes. Per exemple, ha doblat les actrius Fakota Fanning, Emma Stone, Shailene Woodley i Elle Fanning, entre altres. A més, també es va posar en la pell de l’Anna, en la versió catalana de Frozen. 

El 2010 va crear el grup musical The Mamzelles, juntament amb Paula Malia i Bàrbara Mestanza, el qual dos anys més tard es convertira també en una companyia teatral.

Va començar la seva carrera en solitari, i utilitzant el sobrenom de Rigoberta Bandini, el 2020 quan va llançar el single In Spain we call it soledad. Una cançó que no va trigar a fer-se viral a Spotify. 

Molta gent, però, la coneix per ser l’autora d’Ay Mama! amb la qual podria representar Espanya a Eurovisió. En aquest tema parla sobre la pressió estètica que reben les dones i sobre la cosificació i el sexisme. De fet, en una entrevista a El País explica que als 20 anys va entrar en un quiròfan per reduir-se els pits. “És molt fort que la pressió que rebem ens porti a prendre certes decisions. Ara mateix no m’operaria”.

D’on ve el seu nom artístic? Va fer un mix. Bandini està inspirat en l’alter ego de l'escriptor John Fante en la novel·la Pregunta-li a la pols, de la qual és gran seguidora. Rigoberta ja és més estètic. Simplement queda bé amb el cognom Bandini, segons va explicar en una entrevista. 

Va tenir el seu primer fill, Nico, amb Esteban Navarro, integrant del duet còmic Venga Monjas. "Em vaig quedar embarassada quan feia sis mesos que estava amb la meva parella. Sempre havia volgut ser mare, però estava cagada perquè la Rigoberta era al calaix. I et fiquen tantes pors –sent home o dona, però més com a dona…” va comentar en una entrevista a El Cultural.

Assegura que és una persona ambiciosa, però que valora molt la seva intimitat: "No poder anar pel carrer tranquil·la és un preu que no sé si em ve de gust pagar. M'agrada la música, però m'agrada més la vida".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: