RTVE s'obre a millorar el procés de selecció del representant a Eurovisió

per Redacció, el 30 de gener de 2022 a les 22:05
RTVE ha assegurat a través d'un comunicat que està disposada a "obrir un diàleg participatiu per millorar, de cara a pròximes edicions, el procés de selecció del Benidorm Fest", el programa que escull el representant d'Espanya a Eurovisió.
 


Aquest any s'ha imposat Chanel, una cantant i actriu cubana que ha viscut des de petita a Olesa de Montserrat. En segon lloc ha quedat la barcelonina Paula Ribó, sota el nom artístic de Rigoberta Bandini, amb la cançó "Ay mamá", que reivindica el cos femení i la maternitat centrant-se en els pits, que en ple segle XX encara estan censurats a les xarxes socials. L'han seguida les gallegues Tanxugueiras. L'elecció de Chanel ha aixecat una forta polèmica a les xarxes, perquè no ha coincidit amb el vot popular.


Les classificacions del concurs es basaven en un sistema de votacions on es contemplava el vot d'un jurat professional amb gran pes, un 50%, i el vot del públic, que estava dividit en dos. Un 25% representava el vot d'un jurat demoscòpic compost per una mostra de la població espanyola seleccionada amb regles estadístiques. L'altre 25% representava el vot del públic i espectadors que votaven mitjançant trucades o missatges. El resultat del concurs va ser trending tòpic amb l'etiqueta #Tongazo.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: