Logotip de Adolescents.cat

Què són les relacions sexuals ètiques no monògames?

per Adolescents.cat, el 6 de febrer de 2022 a les 08:42
El món de la sexualitat i les relacions sexoafectives ha evolucionat molt en els últims anys (per sort) i les generacions més joves ho viuen sense tants tabús i complexes. Segur que tens amics i amigues (o tu mateix/a) que han tingut relacions obertes, poliamoroses i altres formes de relació.

Ara bé, dins la sexualitat lliure i en qualsevol tipus de relació sexoafectiva és importantíssima la responsabilitat afectiva i emocional cap a nosaltres mateixos/es i cap a les altres persones. És per això que últimament es parla molt sobre el concepte de “Relacions Ètiques No Monògames” (ENM).


Què són les ENM (relacions Ètiques No Monògames)?



Es defineixen com una pràctica o forma de vida en què les parelles mantenen relacions de diversos tipus amb persones alienes a la relació (poliamor, intercanvi de parelles, relacions obertes…). És a dir que es té una relació de parella principal i es poden tenir relacions de tot tipus paral·lelament.


Ara bé, si tenir una relació sana amb una sola persona ja costa, com es gestiona tot això? És en aquest punt en el que es comença a parlar de l’ètica en aquests formats de relació. En les relacions ENM la parella es comunica en tot moment i s’ho explica tot. S’arriba a uns acords còmodes i respectuosos per les dues parts de la parella i si sorgeix qualsevol conflicte es parla amb total transparència.

Les claus de les relacions ENM son el consentiment, la transparència i la comunicació oberta. I és que, sovint, el pitjor d’una infidelitat no és el fet en sí mateix, sinó la mentida i la falta d’honestedat i comunicació dins la parella. Això és el que realment desgasta i fa mal a la relació.

Què et sembla, tindries una relació ètica no monògama?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: