No és cap llegenda urbana: com evitar que espiïn les nostres converses?

per Redacció, el 3 de febrer de 2022 a les 11:47
No és cap llegenda urbana. No és ciència-ficció ni cap teoria conspiranoica. Les televisions intel·ligents, anomenades Smart TV, tenen la capacitat d'espiar els usuaris cada vegada que s'encenen els aparells. 

La majoria de les associacions de consumidors adverteixen que cal revisar les clàusules de tots aquests productes tecnològics quan es compren. Bona part de totes les televisions que existeixen en el mercat actual, és igual la marca o el model, tenen la capacitat per enregistrar la veu i la imatge de les persones que hi ha al seu voltant. En principi, ho fan per a poder activar els codis de veu dels menús, però el que no saben la majoria dels usuaris és que l'enregistrament de les seves converses "poden ser enviades a tercers".


Quin és el principal risc per a la seguretat? Que no només tenen la capacitat d'enregistrar converses privades, sinó que a les televisions intel·ligents s'hi solen incloure dades molt sensibles en altres aplicacions, com a les plataformes de contingut per streaming (Netflix i companyia) o es fan pagaments bancaris. És per això que moltes empreses de ciberseguretat recomanen desactivar l'Automatic Content Recognition (ACR). 

Com es pot desactivar l'ACR?


Aquesta tecnologia, que fan servir empreses com Google, Facebook, YouTube, Samsung o Shazam -per a poder reconèixer totes les cançons-, apareix activada per defecte. És l'encarregada d'enregistrar la veu (i per tant les converses). Hi ha diverses maneres per a desconnectar l'ACR: la més dràstica és separar la televisió d'internet, però això obligarà a l'usuari a deixar d'utilitzar moltes de les eïnes de l'Smart TV.

La segona, la més viable, i dependrà de la marca i el model, és desactivar-la a través de la configuració. Es recomana als usuaris dedicar-hi uns minuts per tal de trobar l'opció i fins i tot consultar en els contractes per tal de saber, exactament, quina és la part del menú on es troba aquesta opció i desactivar-la.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: