Logotip de Adolescents.cat

Més de 500 marques a la pell: així és la jove catalana que visibilitza la diversitat de cossos a TikTok

per Redacció, el 7 de febrer de 2022 a les 06:00
Nevus congènit melanocític gegant. Aquest és el nom de la malaltia minoritària que pateix l’Alba Parejo, una jove catalana que, des de fa anys, visibilitza aquesta afectació a través de les xarxes socials. Va començar fent-ho a Instagram i Twitter, on té milers de seguidors i ara, des de finals de 2021, també publica contingut a TikTok amb vídeos que superen el milió de reproduccions.
 
@albaparejo__ Responder a @pep_mad_2001 ♬ sonido original - albaparejo__

El seu cos està ple de pigues i taques des que va néixer i amb el temps s’hi han anat sumant cicatrius. I és que al llarg de la seva vida s’ha sotmès a unes 30 operacions que l’han deixat sense pràcticament sensibilitat a l’esquena, segons explica en una entrevista a La Vanguardia. 

L’Alba reconeix que acceptar-se tal com és no li va ser fàcil. Moltes nits se n’anava al llit plorant i no parava de comparar-se amb els altres. Un dia, però, va dir prou i va decidir emprendre un camí d’autoconeixement i amor propi. Amb ajuda psicològica, va aconseguir estimar-se més i a aprendre a gestionar millor certes situacions i comentaris que l’afectaven. En un vídeo, per exemple, confessa que un dels primers nois amb qui va sortir li va deixar anar: “No ensenyis l’esquena a ningú, perquè ningú vol tenir una nòvia deforme”.


 
@albaparejo__ Crush On Freeda 💓 #bodypositivity #rareskins #rarebeauty ♬ sonido original - albaparejo__


Arran d’aquell comentari, l’Alba va començar a posar-se pantalons curts i a anar amb biquini. No volia amagar-se més i necessitava mostrar-se tal com era. Una actitud que segueix mantenint i que espera que ajudi a visibilitzar la diversitat de cossos que existeix i que sovint oblidem.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: