L'optativa de Filosofia a l'ESO podria desaparèixer

per Redacció, el 4 de febrer de 2022 a les 13:06
L’assignatura optativa de Filosofia podria desaparèixer. L'esborrany del futur decret de currículums del departament d’Educació preveu eliminar aquesta matèria opcional a 4rt d’ESO el curs que ve. D'altra banda, se n'introduiran de noves com ara Digitalització i Formació i Orientació Personal i Professionals. Així ho va donar a conèixer el professor Àlex Agustí a través del seu compte de Twitter. 

En els missatges, el docent lamenta que l'assignatura se suprimeixi i no se li doni la importància que té. "La Filosofia fa reflexionar, qüestiona el discurs hegemònic. Per això la millor resposta a la pregunta "Per què serveix la filosofia?" és la que va donar Deleuze, quan va dir que la filosofia precisament no serveix a res ni a ningú, no té amo. Ens fa lliures", argumenta Àlex Agustí.
 
A més a més, el professor també es queixa que Educació en valors ètics i cívics es redueixi a matèria d'un curs en comptes de ser present a tota l'ESO. "De 1r a 3r d'ESO, hi haurà 3 vegades més hores de Religió que de CiVe", remarca. 

La llei d’educació Lomloe aprovada pel govern espanyol ja va eliminar la Filosofia com a optativa a 4rt d’ESO. Les comunitats autònomes, però, poden prendre decisions sobre el currículum escolar i, per tant, Catalunya podria mantenir aquesta assignatura com a optativa a secundària. Què en penseu?

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: