Facebook i Instagram poden desaparèixer d'Europa per un problema legal

per Adolescents.cat, el 7 de febrer de 2022 a les 15:34
L'empresa matriu de Facebook, Meta, ha amenaçat de tancar serveis com les seves xarxes socials Facebook i Instagram a la Unió Europea si les normatives comunitàries segueixen sense permetre-li en el futur transferir dades dels usuaris europeus als Estats Units.

Així ho ha denunciat l'empresa nord-americana en un informe presentat a la Comissió de Seguretat i Intercanvis dels Estats Units, en què ha abordat la problemàtica a què s'enfronta el seu negoci de publicitat a nivell internacional.


En el cas de la Unió Europea, el juliol del 2020, una sentència de Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) va anul·lar la normativa Privacy Shield, que regulava fins ara la transferència de dades d'usuaris entre països. "Si no podem transferir dades entre països i regions on operem, o si tenim restriccions per compartir dades entre els nostres productes i serveis, això podria afectar la nostra capacitat per brindar els nostres serveis, la manera com brindem els nostres serveis o la nostra capacitat per orientar els anuncis", ha advertit Meta a l'informe.

La companyia de Mark Zuckerberg confia a poder arribar a un nou acord amb les institucions comunitàries aquest any 2022 amb què la transferència de dades entre les dues parts torni a ser legal. En cas negatiu, ha amenaçat de tancar alguns dels seus serveis més populars.


"Si no s'adopta un nou marc de transferència de dades transatlàntiques i no podem continuar confiant en les SCC (anomenades clàusules contractuals estàndard) o confiar en altres mitjans alternatius de transferència de dades d'Europa als Estats Units, probablement no podem oferir un número dels nostres productes i serveis més importants, inclosos Facebook i Instagram, a Europa”, ha alertat Meta.

Tot i això, la companyia ha reconegut que aquesta mesura seria contrària als seus propis interessos, i que "afectaria materialment i adversament" el seu negoci, la seva situació financera i els seus resultats d'operacions. Per això, treballen en una solució el més aviat possible.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: