L'edat no es calcula igual a tots els països: quants anys tindries a Corea del Sud?

per Redacció, el 18 de febrer de 2022 a les 09:28
Ahir us portàvem diverses curiositats de Corea del Sud que s’havien fet virals a TikTok. Una de les que ens va cridar més l’atenció és que allà l’edat de les persones es calcula diferent!


De fet, en dir quants anys tenen a estrangers, els sud-coreans solen donar dos números: la seva "edat internacional" -la quantitat d'anys des que van néixer- i la seva "edat coreana".

I com es calcula l’edat coreana? A Corea del Sud, el temps que la persona passa a la panxa de la seva mare compte. És per això que quan els nadons neixen no es considera que tinguin zero anys, sinó que se’ls suma 1 any sencer. Així doncs, de manera general, es podria dir que l’edat en aquell país es pot calcular amb les dues fórmules següents:
1. Any actual + 1 - Any de naixement = edat coreana
2. La teva edat + 1 = edat coreana

En aquest sentit, un altre factor important és que, legalment, a Corea del Sud tothom fa anys al gener, és a dir, cada 1 de gener totes les persones passen a tenir un any més. Així doncs, tota la gent que va néixer en el mateix any té sempre la mateixa edat.

D'aquesta manera, a les escoles, tots els estudiants que estan en un mateix curs tenen la mateixa edat sense importar el mes i el dia en què naixessin realment. S’ha de dir, però, que a l’hora de celebrar els aniversaris sí que es té en compte la data de naixement de cada persona. Què en penseu?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: