Vaga de professors i alumnes contra el 25% de castellà a les aules

per NacióDigital, el 18 de febrer de 2022 a les 11:53
La comunitat educativa -professors i estudiants- ha convocat una vaga per al 23 de març com a resposta a la sentència del 25% de classes en castellà. La Intersindical, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han cridat a la mobilització a tots els nivells educatius -tant obligatoris com postobligatoris- per "deixar constància que no es tracta d'un atac aïllat".
 
La sentència del 25% haurà de ser executada per tots els centres educatius a partir de finals de març i els sindicats denuncien que la Generalitat "s'ha limitat a repetir una corrua de paraules buides". De fet, acusen el departament de voler "liquidar" la immersió amb el nou decret d'ordenació dels ensenyaments. La mobilització, més enllà de la sentència del 25%, també vol reivindicar una educació pública. 


Sota el lema "La seva sentència, la nostra lluita", fan una crida a tota la comunitat educativa per lluitar per "l'únic model" que permetrà construir el futur que volen: "Una escola pública i 100% en català". 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: