Sanitat retira del mercat un esmalt d'ungles per un component cancerigen

per Redacció, el 21 de febrer de 2022 a les 08:11
L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat acabar amb la comercialització i la retirada del mercat de tots els lots del producte "Química Alemana", un esmalt que endureix les ungles. Segons detalla l'AEMPS, el producte conté formaldehid, una substància prohibida des del 2019.
 

L'esmalt d'ungles retirat del mercat Foto: AEMPS



Sanitat demana als consumidors que no utilitzin aquest producte i l'ha retirat del mercat perquè conté "substàncies que no poden contenir els productes cosmètics". L'AEMPS ha detallat que el producte va ser fabricat a Colòmbia i la retirada del mercat ha anat a càrrec de les empreses responsables de la importació.

L'Institut Nacional del Càncer ha detallat que el formaldehid és una substància que, amb alts nivells, pot provocar càncers pocs comuns o leucèmia. Es tracta d'una "substància química inflamable, incolora i d'olor fort" que s'utilitza en la construcció


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: