Logotip de Adolescents.cat

El Parlament Europeu condemna les pràctiques no remunerades

per Redacció, el 24 de febrer de 2022 a les 08:50
Les pràctiques no remunerades s'han convertit en una realitat que viuen molts joves europeus avui dia. Aquest fet contribueix a la precarietat juvenil, ja que molts estudiants es troben davant l'obligatorietat de realitzar unes pràctiques sense cobrar res a canvi i sense tenir temps per compaginar els estudis amb una feina que els permeti obtenir uns ingressos.

Davant aquesta situació, considerada en molts casos injusta, el Parlament Europeu ha votat una resolució que condemna l'ús de les pràctiques no remunerades per ser una forma d'explotació i violació dels drets dels treballadors joves. Per aquest motiu, fa una crida a la Comissió Europea i als Estats Membres a adoptar un marc legal comú que asseguri unes retribucions justes a tots aquells joves que entren per primera vegada al mercat laboral.

A més, actualment els joves són considerats el grup més vulnerable econòmicament. El desembre del 2021 la taxa d'atur juvenil va ser del 14,9%, duplicant així la taxa d'atur global que es va situar en un 6,4%. I no tan sols això, sinó que s'estima que en l'actualitat un de cada tres joves espanyols d'entre els 20 i 29 anys està en risc de pobresa o exclusió social.

En definitiva, s'espera que aquesta condemna per part del Parlament Europeu suposi un impuls per trencar la precarietat i per aconseguir que els joves gaudeixin d'una igualtat d'oportunitats que els permeti millorar la seva situació econòmica.

 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: