Com pot afectar la guerra a Ucraïna?

per Victor Rodrigo, el 25 de febrer de 2022 a les 06:00
La guerra a Ucraïna ja és un fet i les conseqüències que se'n deriven, a banda de la vessant militar, són múltiples. L'escalada dels preus de l'energia, la caiguda generalitzada a les borses i el tancament de l'espai aeri de països fronterers amb el territori ucraïnès són tendències que s'han consolidat a les poques hores de la invasió. Repassem com et pot afectar en el dia a dia la intervenció militar.

- Puja el preu de l'energia. En el cas del gas natural, l'augment ha estat del 29%, i supera els 100 euros/MWh. Pel que fa al petroli, el barril Brent ha superat els 100 euros, una xifra que no s'assolia des del 2014. 


- Les borses es desplomen. La plaça que més s'ha devaluat és la russa, que ha caigut un 45%. L'Ibex-35 ha liderat la davallada a les borses europees, amb una caiguda del 4,5%, mentre que els índexs referència de França –Cac 40- i Alemanya –DAX- han començat el dia amb caigudes del 4,3% i del 3,9% respectivament.

- Espais aeris. El control aeri de la zona ha patit afectacions severes des del primer moment de l'atac rus en territori ucraïnès. La majoria de les línies aèries han desviat tots els seus aparells de la zona, passant per altres canals de comunicació i altres trajectòries. Moldàvia ha estat el primer país veí en tancar el seu espai aeri, a més de declarar l'estat d'emergència.


Els espais aeris d'Ucraïna i de Rússia -només en les zones frontereres amb el territori ucraïnès-, també han estat clausurats. Els vols entre Barcelona i Kíev han estat cancel·lats des de primera hora del matí, encara que no s'han reportat més afectacions ni tampoc un posicionament clar de les aerolínies en les connexions amb Ucraïna.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: