Aquesta és la fòbia que cada cop pateixen més adolescents

per Adolescents.cat, el 6 de març de 2022 a les 08:18
S’estima que un 1% de la població espanyola pateix una fòbia bastant silenciosa que pot arribar a aïllar-nos. Es tracta de la fòbia social. Comença amb petites inseguretats com tenir molta vergonya de demanar l’hora o una indicació a una persona desconeguda o fins i tot anar a comprar al pa. Penses que és per la teva timidesa, però cada cop sents més ansietat, et bloqueges i comences a evitar aquestes situacions.

Es diu que la fòbia social és l’epidèmia silenciosa del segle XXI, i es defineix com un trastorn d’ansietat caracteritzat per la por persistent a situacions socials per por a no controlar-les. El pitjor és que aquesta ansietat pot anar augmentant fins al punt en què vulguis aïllar-te del món.


Sabies que hi ha famoses com Adele o Bella Hadid que pateixen fòbia social? El millor de tot és que la fòbia social es pot tractar amb teràpia per aprendre a conviure amb ella o fins i tot curar-la. 

Aquesta fòbia sol començar a l’adolescència i no l’hem de confondre amb la timidesa. Perquè podem ser persones tímides i no angoixar-nos amb la vida social. En el trastorn de fòbia social, en canvi, l’ansietat que es genera en aquestes situacions bloqueja i invalida.


Experts també asseguren que aquesta fòbia pot ser una porta a la depressió i també amenaça a l’autoestima. Per això és tan i tan important treballar-la amb un/a professional de la psicologia.

Si creus que pots estar patint fòbia social, primer de tot explica-ho a una persona adulta de confiança i demana ajuda professional. Es pot superar!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: