Logotip de Adolescents.cat

Com afecta l'ansietat a l'hora de tenir sexe?

per Redacció, el 3 de març de 2022 a les 06:00
L'ansietat és una resposta emocional natural en l'ésser humà i és necessària per posar-nos alerta davant de situacions estressants o amenaçadores. Però, que passa quan l'ansietat s'apodera dels nostres pensaments?

La qualitat de les relacions sexuals es pot veure afectada per l'ansietat, ja que aquesta provoca que pugin els nivells de cortisol (l'hormona de l'estrès) i, per conseqüència, el desig disminueix.

14 problemas que reconocerás si vives con ansiedad | Estilo de Vida  Bienestar | Univision
Per aquest motiu, és possible que tenir una erecció, arribar a l'orgasme o lubricar, sigui molt més difícil. A més, l'ansietat provoca que ens tornem molt més autocrítics i insegurs.


Físicament, podem experimentar músculs tensats, respiració ràpida, marejos i respiració superficial. També poden aparèixer els coneguts "pensaments intrusius", els quals ens porten a pensar en coses com el problema que ens angoixa, situacions passades o, fins i tot, situacions futures.

Per tant, l'ansietat pot provocar que estiguem totalment desconnectats del present i no siguem capaços de gaudir del moment. Si et trobes en aquest moment, pots provar mètodes com la respiració diafragmàtica, la meditació o acudir a teràpia. A sota et deixem amb un article que et pot servir.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: