És possible saber el número ocult o desconegut d'una trucada?

per Redacció, el 7 de març de 2022 a les 09:16
Empreses, institucions o persones truquen sovint i opten per amagar el seu número de telèfon. Ho fan per dos sistemes: el número privat o ocult i el número desconegut. En el primer cas és més més complicat que en el segon arribar a descobrir des de quin número truquen. 

Tant iOS com Android, els dos sistemes operatius en dispositius mòbils més utilitzats al món, permeten esbrinar de manera senzilla un número que inicialment ens pot aparèixer com a "desconegut". El fet de saber el número ens permetrà confirmar la seva procedència més tard si necessitem fer retrucada o presentar una queixa.


En el cas del número privat o ocult, però, aquesta circumstància ens obliga a centrar-nos exclusivament en el sistema Android, ja que iOS no ofereix la possibilitat de descobrir-ho. I és que, a priori, d'un número privat no n'hem de poder saber res: ni la ubicació a través, per exemple, d'un prefix, ni tan sols les diferents xifres que l'integren.
Call Phone Call GIF - Call Phone Call Pick Up - Descubre & Comparte GIFs

El rastreig que ofereixen webs com Google, Responderono.es o Tellows.es sí que permeten arribar a descobrir qui hi ha darrere d'un número desconegut. Passa el mateix amb les aplicacions TrueCaller, Hiya, CallApp, TrapCall i Who's Calling, totes elles amb autoritzacions de permisos per tal de descobrir després de la trucada qui n'era l'emissor.

Finalment, si la trucada prové d'un número privat o ocult, aquest només es pot esbrinar a través d'alguns telèfons Android, no tots, que tenen la funcionalitat de "mostrar tots els números ocults". Aquesta opció es troba a l'apartat d'ajustos o configuració del dispositiu, a trucades i després a "número ocult", "trucades privades" o opcions similars.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: