TikTok, investigada pel seu impacte en la salut mental

per Redacció, el 7 de març de 2022 a les 09:34
Un grup de fiscals dels Estats Units ha iniciat una investigació sobre el potencial efecte perjudicial en la salut mental que pot causar TikTok.

La recerca té com a objectiu descobrir si la plataforma manté un disseny i un funcionament que potencien els efectes negatius en els usuaris més joves. Principalment, s'estudia l'algoritme de la xarxa social, el qual és capaç de detectar quins continguts interessen més l’usuari per seguir mostrant-li vídeos similars.

35 Charli D'Amelio gifs ideas | charli d amelio, famous girls, charlie  damelio
El portaveu de TikTok, Ben Rathe, ha manifestat que l'empresa aprecia l'interès dels fiscals per la salut mental dels joves i ha assegurat que estan disposats a col·laborar facilitant tota la informació necessària.

No és la primera vegada que una xarxa social es veu afectada per aquest debat. Fa uns mesos documents interns de Facebook revelaven que Instagram era una plataforma profundament nociva per a la salut mental de les seves usuàries, sobretot les adolescents. El gegant tecnològic va concloure que la xarxa social produïa "comparació social negativa" i que "prop del 32% de les dones que fan servir la xarxa social" se sentien pitjor amb els seus cossos.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: