Què vol dir la «Z» dels tancs russos?

per Redacció, el 8 de març de 2022 a les 10:13
Els tancs i vehicles militars russos que desfilen des de fa gairebé dues setmanes per Ucraïna porten dibuixada una "Z". A Rússia, ho consideren el símbol de l'"operació militar" i a Occident, la massacre de la població ucraïnesa. Quin és el significat real d'aquesta marca de guerra?

El president rus, Vladímir Putin, té l'objectiu de "desnazificar" Ucraïna i "portar a la justícia qui ha comès crims contra persones pacífiques, inclosos nacionals russos". Ho va anunciar ell mateix la matinada del dijous 24 de febrer, dia zero de la guerra. Exhibir la "Z" és un gest de patriotisme i de suport als soldats i a les decisions de Putin. 


Rússia està dividida: hi ha qui es manifesta en contra de la guerra, i s'exposa a sancions i detencions pel règim, i hi ha qui llueix la "Z" perquè creuen en la propaganda del Kremlin. El vidre del cotxe, la porta de la camioneta o el xandall de competició són alguns dels llocs que la gent tria per poder-la lluir. 


Concretament, a la Copa del Món de gimnàstica artística un gimnasta rus va pujar al podi amb el símbol de la "Z". Una Z blanca feta amb esparadrap que s'ha col·locat sobre la zona del pit al seu mallot. 
 
El símbol s'ha internacionalitzat, i a Rússia fins i tot s'han començat a vendre samarretes amb una enorme "Z" a la zona del davant. Kamil Galeev, investigador rus que ja ha estat a la presó, ha fet un fil de Twitter explicant la propagació del símbol pel país. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: