La Covid redueix la matèria grisa i la mida del cervell

per Redacció, el 8 de març de 2022 a les 11:12
La Covid pot tenir un nou efecte secundari que fins ara era desconegut. Patir la malaltia, encara que sigui de forma lleu, pot reduir el gruix de matèria grisa del cervell, especialment en regions relacions amb la memòria i l'olfacte. A més, pot provocar una lleugera disminució de les capacitats cognitives.

Aquestes són les principals conclusions d'un estudi realitzat per investigadors d'Oxford i publicat a la revista Nature, el primer en què s'ha estudiat els canvis que provoca la infecció en el cervell. La investigació és determinant perquè l'equip del científic Gwenaëlle Douaud ha pogut examinar els escàners cerebrals de diverses persones abans i després de patir el coronavirus.

Els autors han fet la recerca amb persones registrades en el Biobank del Regne Unit, una gran base de dades biomèdiques. En aquest cas, l'estudi va incloure 785 persones de 51 a 81 anys, de les quals es tenien escàners cerebrals. D'aquests, 401 van donar positiu per Covid abans del segon escàner. La majoria dels investigats van patir la malaltia en la seva forma més lleu.

Les proves cognitives realitzades en el marc del mateix estudi constaten, però, que no hi ha afectació en la memòria després de passar la malaltia. Per altra banda, però, els investigadors d'Oxford van constatar que les persones amb Covid trigaven més temps a fer algunes tasques vinculades a l'intel·lecte.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: