Quines empreses i multinacionals estan deixant de vendre a Rússia

per NacióDigital, el 9 de març de 2022 a les 09:45
Més empreses que marxen de Rússia per la invasió d'Ucraïna. Coca-Cola, McDonald's i Starbucks abandonen el país presidit per Vladímir Putin, sumant-se així a les sancions que han imposat durant els últims dies els Estats Units i Europa

 McDonald's tancarà 850 botigues a tot el país, mentre que els 62.000 treballadors que té l'empresa a Rússia mantindran el seu lloc de feina i seguiran rebent el seu salari al complet, segons ha indicat el director general de l'empresa, Chris Kempczinski


 Coca-Cola, ha emès un comunicat explicant que cessa la seva activitat a Rússia, però encara sense especificar quines seran les accions concretes que se seguiran a partir d'ara. "Els nostres cors estan amb la gent que està patint els horribles efectes d'aquests tràgics esdeveniments a Ucraïna", ha detallat l'empresa de begudes, que seguirà "vigilant i avaluant" com avança la guerra.

 Starbucks ha adoptat una política similar a la de McDonald's. La cadena de botigues especialitzades en cafè clausura tots els establiments que té repartits a través de Rússia, mentre que els prop de 2.000 treballadors al país mantindran els seus llocs de feina. Una altra multinacional del menjar ràpid que ha anunciat la marxa de Rússia és KFC.


Mentrestant, la pressió als Estats Units perquè grans empreses abandonin Rússia recau sobre Amazon i Burger King.

 Per altra banda, Apple, H&M, BP, ExxonMobil, Maersk i Volvo ja han abandonat el país presidit per Vladímir Putin. A l'estat espanyol, les multinacionals Inditex, Tendam, Mango, Amadeus i Gestamp també han cessat les seves operacions a Rússia.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: