Els positius per Covid ja no hauran de fer quarantena a partir de dilluns

per Adolescents.cat, el 23 de març de 2022 a les 08:36
Nou pas de gegant en el procés de gripalitzar la Covid-19. La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts la nova estratègia per controlar la malaltia, que porta mesos amb un impacte molt reduït a tot l'Estat per l'elevada taxa de vacunació. Aquesta estratègia es durà a terme mentre els indicadors assistencials "es trobin a nivell baix".

El pla actualitzat de Sanitat i les autonomies estableix que a partir de dilluns que ve, 28 de març, s'acabin les quarantenes dels positius per Covid que no mostrin símptomes greus de la malaltia. És a dir, que es podrà dur una vida completament normal tot i tenir coronavirus, sempre i quan es tracti d'un cas lleu o asimptomàtic. Serà el personal sanitari el que decidirà, en els pacients simptomàtics i la població.


També hi ha canvis en la política de tests, que a partir d'ara se centrarà en persones amb factors de vulnerabilitat (majors de 60 anys, immunodeprimits i embarassades), àmbits vulnerables (sanitaris i sociosanitaris) i casos greus. Així, el diagnòstic de pacients amb símptomes lleus compatibles amb Covid-19 es reduirà al mínim.

Salut Pública justifica que els canvis que han acordat es fonamenten en "els alts nivells d'immunitat assolits a la població", que "han determinat un canvi en l'epidemiologia de la Covid-19 que recolza la transició cap a una estratègia diferent que vigili i dirigeixi les actuacions a persones i àmbits de més vulnerabilitat i monitoritzi els casos greus, i en àmbits i persones vulnerables”.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: