De què va «CODA», la millor pel·lícula de l'any als Oscar?

per Victor Rodrigo, el 28 de març de 2022 a les 09:35
CODA ha guanyat el premi a millor pel·lícula en la polèmica gala dels Oscars que s'ha celebrat aquesta nit. L'Acadèmia del Cinema de Hollywood també ha premiat l'obra sobre una família de sords amb els guardons de Millor Actor Secundari i Millor Guió.
[nointex]
Dune ha estat el film que s'ha endut més guardons en la 85a edició, tots en les categories tècniques, en una gala celebrada al Dolby Theatre de Los Angeles.  Ariana DeBose ha aconseguit el guardó a Millor Actriu de Repartiment per West Side Story, sent la primera intèrpret obertament LGTBIQ+ que aconsegueix un premi. "Soc una afroamericana obertament queer. Moltíssimes gràcies", ha agraït l'actriu. Un dels moments més emocionants de la gala ha estat el guardó a Troy Kotsur per CODA, com a Millor Actor de Repartiment. És el segon intèrpret sord que s'endú un Oscar i tota la platea del Dolby Theatre de Los Angeles ha aplaudit amb el llenguatge de signes.
 
De què va Coda?

La Ruby (Emilia Jones) és l'única persona de la seva família que hi pot sentir. Ella és una CODA -child of deaf adult-. Als seus 17 anys, treballa al matí amb els seus pares i el seu germà -sords de naixement- abans d'anar a classe, tractant de mantenir el negoci pesquer familiar.

Farta de posar les necessitats de la seva família per davant de les seves, decideix seguir la seva passió per la música i apuntar-se al cor del seu institut. Allà, no només descobreix el seu talent pel cant, sinó que crea un vincle molt especial amb un altre estudiant. 

Si mentre llegíeu l'argument heu pensat que la història us sonava, probablement sigui perquè heu vist La familia Bélier. I és que CODA és un remake d'aquest film francés estrenat el 2014 i que va tenir molt èxit a les sales europees. 

Tots els guanyadors dels Oscar 2022
Millor pel·lícula
CODA

Millor director
Jane Campion per The Power of the Dog

Millor actor
Will Smith, per King Richard

Millor actriu
Jessica Chastain, per The Eyes of Tammy Faye

Millor actor de repartiment
Troy Kotsur per CODA

Millor actriu de repartiment
Ariana DeBose per West Side Story

Millor guió original
Belfast

Millor guió adaptat
CODA

Millor pel·lícula animada
Encanto

Millor pel·lícula de parla no anglesa
Drive My Car, de Ryûsusuke Hamaguchi

Millor fotografia
Dune

Millor disseny de producció
Dune

Millor vestuari
Cruella

Millor muntatge
Dune

Millors efectes visuals
Dune

Millor maquillatge i perruqueria
The Eyes of Tammy Faye

Millor so
Dune

Millor banda sonora
Dune

Millor cançó
No Time to Die, de Billie Eilish

Millor documental
Summer of Soul

Millor curtmetratge documental
The Queen of Basketball

Millor curtmetratge de ficció
The Long Goodbye

Millor curtmetratge animat
El limpiaparabrisas

Pel·lícula Preferida pel Públic
El amanecer de los muertos

Moment Preferit pel Públic
The Long Goodbye
 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: