La manifestació d'aquest dimarts a Barcelona. | ACN

Per què està fent vaga el professorat? Aquests són els motius principals

La manifestació d'aquest dimarts a Barcelona. | ACN
per Redacció, el 29 de març de 2022 a les 12:19
Diversos sindicats educatius han anunciat que mantenen la vaga convocada per a aquest dimarts i dimecres davant el fracàs de les negociacions amb Educació.


Així doncs, avui desenes de professors i professores d’arreu de Catalunya han sortit als carrers a protestar. Quins són els motius de la vaga? Us expliquem les principals reivindicacions:

Els motius de la vaga


Augment de la inversió en educació: els sindicats educatius demanen un augment de la inversió en matèria d’educació.

Menys retallades: reclamen un increment de personal i una reducció de les ràtios –els alumnes per aula-, entre altres.

Supressió del nou calendari escolar per al curs 2022-23: els sindicats s’oposen a l’avançament de l’inici de les classes a infantil i primària al 5 de setembre i al dia 7 a la resta.

Defensa de la immersió lingüística: els sindicats rebutgen la sentència contra la immersió lingüística que obliga les escoles catalanes a impartir un 25 % de les classes en castellà.

Dimissió del conseller i negociació real: també demanen que el conseller d’Educació dimiteixi i hi hagi una "negociació real" amb els sindicats sobre les qüestions plantejades.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: