Alerta de l'OMS per una nova variant de la Covid

per Redacció, el 6 d'abril de 2022 a les 09:40
La pandèmia de coronavirus segueix afectant el dia a dia dels hospitals. El virus no ha deixat de mutar des de fa dos anys i l'Organització Mundial de la Salut segueix en peu de guerra amb les noves variants que apareixen. Precisament, l'entitat mundial ha alertat de l'aparició de tres noves mutacions: l'XD, l'XF i l'XE.

Aquesta última és la més "perillosa", en ser la variant amb més rapidesa de transmissió des que va començar la pandèmia. En un informe, l'OMS determina que l'XE és una barreja entre l'òmicron original (anomenada BA.1) i la variació d'aquesta, anomenada òmicron silenciosa (BA.2). 


La investigació de l'OMS es basa en un estudi exhaustiu de les últimes setmanes sobre la situació pandèmica al Regne Unit i determina que aquesta variant XE és un 10% més ràpida en transmetre's que l'òmicron silenciosa. 

No es notifiquen nous símptomes

 

Ara per ara, l'Organització Mundial de la Salut no té cap confirmació, evidència o prova que les tres noves variants descobertes en territori britànic provoquin símptomes diferents dels que es coneixen, per ara, del coronavirus. Asseguren que segueixen estudiant els seus efectes, la seva alta capacitat de transmissió i sobretot, les noves variants que poden sortir de les combinacions de les principals i conegudes anteriorment. 

Els experts de la Ponència d'Alertes han recomanat, aquest dimarts, al govern espanyol i als territoris, mantenir la mascareta en els espais interiors fins després de Setmana Santa. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: