Aquesta és l'olor preferida de quasi totes les cultures del món

per Redacció, el 8 de maig de 2022 a les 06:00
Un estudi ha revelat que l'olor de vainilla és la preferida de 10 cultures diferents d'arreu del món. L'objectiu era comprovar si les persones de diverses parts del món tenen la mateixa percepció olfactiva i, per tant, si els agraden les mateixes olors.

Es va demostrar que, tot i haver-hi molta variabilitat dins de cada comunitat, a totes els agraden més o menys els mateixos aromes. Gràcies a l'estudi els científics saben que existeix una percepció universal de les olors que es regeix per l'estructura molecular i que explica el perquè ens agrada o no una determinada olor.

A més de la vainilla, les olors que més agraden són:

 


Per contra, l'olor que la majoria de participants de l'estudi van considerar menys agradable va ser la de l'àcid isovalèric, que es troba en aliments com el formatge, la llet de soja o el suc de poma.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: