El sorprenent cas d'una adolescent que va sobreviure a una caiguda de 3.000 metres

per Redacció, el 6 d'abril de 2022 a les 13:59
Hi ha històries tan sorprenents que continuen sent difícils de creure per molt temps que passi. Aquest és el cas de la Juliane Koepcke, una adolescent de 17 anys que va sobreviure a una caiguda, literal, de 3.000 metres d’altitud. 

El 1971 la Juliane, la seva mare i 90 persones més pujaven en un avió a Lima, al Perú, que els havia de portar fins a Iquitos, una altra regió del país. Però, tres quarts d'hora després de l’enlairament, unes turbulències molt fortes van fer descendir l’avió de cop, el qual va perdre una ala quan es trobava a uns 3.000 metres.

 

L’aparell va precipitar-se contra la selva amazònica i Juliane es va convertir en l'única supervivent: la butaca en la qual anava asseguda es va separar de la resta de l'avió i va caure directament sobre les copes dels arbres. Això va frenar el cop i li va salvar la vida.


Després del brutal impacte, la noia –ferida i amb diverses fractures- va tractar de mantenir la calma i recordar les paraules que tantes vegades havia sentit dir al seu pare i la seva mare: en cas de perdre's en la selva havia d'observar el cant dels ocells els quals la portarien fins al riu més pròxim i aquest riu fins a algun poble.

Després de deu dies caminant i subsistint en la selva peruana, la Juliane va trobar com una espècie de cabana, on va decidir refugiar-se i descansar. L'endemà un grup de treballadors forestals que estaven en aquella zona la van despertar i va ser traslladada fins al poble més proper, on es va retrobar amb el seu pare.

Ara, als 67 anys, continua exercint com a zoòloga i és autora d’un llibre titulat ‘Quan vaig caure del cel’ en el qual relata l'experiència que va viure d'adolescent.
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: