Aquest és el nombre de passes diàries que cal fer per mantenir una bona salut

per Redacció, el 28 d'abril de 2022 a les 06:00
Sabies que la creença de què cal fer 10.000 passes al dia per tenir una bona salut és falsa? El mite va sorgir l'any 1965 al Japó, quan una empresa va treure al mercat el podòmetre "Mampo Kei", que significa "mediador de 10.000 passes".

El número 10.000 en japonès s'escriu i sembla un home caminant. L'empresa va decidir utilitzar-ho com a estratègia de màrqueting i va fer creure a la gent que aquest era el nombre de passes diàries necessàries per mantenir una bona salut. Va ser a partir d'aquell moment quan tots els rellotges intel·ligents i aplicacions de salut van prendre de referència les 10.000 passes diàries.


Però un estudi de la revista JAMA va concloure que els beneficis s'obtenen amb tan sols 8.000 passes diàries i que no hi ha cap necessitat d'arribar a les 10.000. De fet, es va demostrar que les persones majors de 60 anys en tenen prou amb 7.000 passes diàries per disminuir el risc de mortalitat.

Per tant, les passes diàries que cal realitzar si no superes els 60 anys són 8.000. En cas que en realitzis més, has de saber que no hi ha cap evidència de què els beneficis siguin majors.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: